Bagaimana untuk membuat bahan perasa dan lada hitam, resipi daging lembu adalah lazat

Bagaimana untuk membuat Resipi daging lembu mudah masakan lada. Sesungguhnya banyak variasi resipi daging lembu yang kami boleh memasak untuk keluarga tercinta. Lebih-lebih lagi, apabila suatu saat detik-detik istimewa seperti pada hari Raya Aidiladha ini, terdapat ada salahnya jika kita telah memasak memasak resipi daging istimewa dan satu lagi http://buletinresep.blogspot.com/2015/01/resep-soto-ayam-kudus.html untuk orang lain, iaitu, resipi daging segar alasan lada hitam. Ya, kita biasanya membuat Resipi rendang daging, soto daging, lada hitam stik daging lembu atau lain resipi biasa. Untuk masa ini, saya akan menjemput rakan-rakan untuk mencuba membuat Resipi untuk hidangan daging lada hitam.
Lada hitam, resipi daging lembu adalah tidak popular seperti daging lembu hidangan resipi yang lain-lain yang telah saya sebutkan di atas. Biasanya yang pertama berfikir demikian melihat resipi hidangan daging ialah rendang, soto padang, steak dan yan lain. Tetapi jika masalah rasa, lada hitam daging resipi masakan tidak kurang enak dan lazat dari resipi asal berbanding dengan yang lain. Campurkan perisa lada hitam dengan variasi sos dan kicap berbagia untuk bumbunya yang benar-benar merosakkan Bahasa kita bila dimakan. Lagi berkrim tekstur lada hitam yang memasak daging yang merasai seperti marjerin menjadi cair jadi bersiap ke dalam mulut.
Tidak seperti proses membuat dan perasa rempah rendang daging, soto padang dan lain-lain perubahan resipi daging lembu yang memerlukan http://buletinresep.blogspot.com/2015/01/resep-semur-ayam-kecap.html banyak variasi purata dalam proses pembuatan dna bahan perasa yang seksa yang amat besar yang boleh dikatakan cukup lama, bagaimana untuk membuat Resipi daging lada hitam ianya agak mudah dan mudah untuk diikuti. Tidak banyak proses yang dijalankan dan resipi perasa lada hitam perasa bijan perlu juga tidak terlalu banyak.
Yang paling penting dan harus menjadi kebimbangan utama adalah proses memasak daging dan daging sebagai pemilihan bahan utama. Oleh kerana ini masa tidak GORENG resipi, jadi daging mesti benar-benar menjadi empuk sebelum dalam campuran dengan bahan-bahan lain. Di samping itu, pelbagai jenis sos dan kicap yang digunakan juga harus menjadi kebimbangan utama kerana rasa ini sebenarnya terletak pada bahan-bahan ini. Gunakan sos dan kicap adalah benar-benar berkualiti dan tahap keputusan untuk mengatasi benar-benar legit dan lazat. Okay, untuk maklumat lanjut, sila lihat bahan-bahan yang terperinci dan perap resipi daging lada hitam diperlukan dan bagaimana untuk memasak di bawah.
Bahan-bahan dan perap resipi daging lada hitam
Bahan utama yang diperlukan adalah 500 gram daging lembu. Pilih daging lembu berkualiti dan jika Seksyen mungkin mempunyai di dalam. Jika ianya tidak ada, pihak yang lain adalah juga tidak apa proses perebusannya harus benar-benar mengambil perhatian bahawa daging tersebut benar-benar tender apabila bercampur dengan bahan-bahan lain.
Tempatan bersaiz sederhana bawang merah daripada sebanyak 4 keping. Kepingan kecil kecil.
Sederhana-saiz besar halia dikupas di sepanjang bahagian jari 1. Membakar sedikit sebelum digunakan.
Saiz besar tempatan bawang putih sebanyak 3 unit. Kupas kulit terlebih dahulu menggunakan untuk digoreng.
Lobak merah saiz sederhana sebanyak kira-kira 2-3 PC dan untun. Bersih, membersih diri, mengupas dan memotong keping borang dalam kotak kecil.
Lada hitam halus tanah atau serbuk kira-kira 3 sudu kecil atau sudu teh.
Cili merah dan buah-buahan buah-buahan cili hijau besar sebanyak 2-3 pcs. Membersih dan mencuci kepingan kecil kecil.
Bersaiz sederhana merah tomato sebanyak 2 PC. Basuh tomatnya bersih dan membahagikan kepada bahagian-bahagian 5-6 (belah paksi).
Bawang 1 PC. Potong nipis berat.
Krimer diringkaskan kicap kualiti yang bagus lebih atau kurang sebanyak 3 camca besar.
Kira-kira 2 camca besar sos tiram.
Dapur Beryodium garam dan gula secukup rasa.
Minyak secukup rasa untuk digoreng.
Bagaimana untuk membuat Resipi daging lada hitam
Daging tidak perlu dibasuh untuk mengekalkan tekstur mereka. Bukan daging simmered sehingga benar-benar tender atas api sederhana. Pooping najis daripada air rebusannya. Keluarkan, toskan dan potong kecil rasa sedikit selepas benar-benar tender.
Sediakan kuali dan sedikit minyak untuk sauteing.
Pati bawang, bawang putih dan halia. Dimasukkan ke dalam kuali dengan bombaynya bawang. Kacau kacau sebentar hingga bau wangi.
Masukkan lobak merah, lada merah dan lada hijau ke dalam di atas digoreng. Kacau sebentar atas kacau sehingga semua bahan-bahan akan sebati haba yang rendah.
Masukkan daging yang telah dipotong. Berikan sedikit air dan kacau balik ke mendidih.
Masukkan sos, kicap, gula garam dan putih. Kacau campuran baik lagi sehingga semua bahan-bahan akan sebati. Ditutup secara ringkas semasa kacau sekali-sekala sehingga semua rempah memiringkan ke dalam daging.
Masukkan tomato yang telah dipotong menjadi kepingan dan kacau kacau sebentar. Contoh, jika ia dirasai kurang boleh tambah kicap dan sos tiram, salts. Selepas anda berdua berasa cantik dan perasa mempunyai memiringkan ke dalam daging, resipi daging lada hitam adalah sedia untuk dihidangkan.
Bagaimana pula kawan-kawan kawan bagaimana untuk memasak resipi daging lada hitam di atas? Tidak terlalu sukar dan rumit seperti membuat daging lembu lain hak resipi? Kawan kawan boleh menambah atau menggantikan kentang cili dengan paprika jika suka.
Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s