Resipi bagaimana untuk membuat goreng lazat kandungan-kandungan istimewa dan Pelawat

Resipi bagaimana untuk membuat goreng lazat kandungan-kandungan istimewa dan Pelawat
Resipi bagaimana untuk membuat lazat goreng Khas kandungan dan pelawat – pada hari ini akan menjadi lebih kuat jika kita makan 3 kali sehari tetapi dari http://buletinresep.blogspot.com/2015/02/resep-pisang-goreng.html segi makan makanan menu ini patut diberi perhatian, kerana menu makanan ia-itu sahaja akan membuat kita bosan makan dan juga boleh dibuat kurang One. Baik untuk tapak resepcaramemasak.info akan mengemaskini resipi kepada ibunya sehingga hari ini terdapat menu Snek IE dan pengunjung mengisi anak-anak. Baca juga resipi Sambal.

Anda boleh goreng kandungan dan pengunjung berkhidmat pada keluarga apabila bersanatai masa pada waktu pagi, petang atau malam, boleh juga bermain ini anda akan membuat apabila perjalanan untuk menyediakan makanan ringan dengan cara http://buletinresep.blogspot.com/2014/12/resep-tumis-kangkung.html yang tidak memerlukan sangat besar dan menyusahkan untuk dibawa. Berikut adalah tutorial yang anda mesti ikut jika anda ingin cuba untuk membuatnya.
Kandungan penuh Tutorial Lemper membuat goreng

Bahan-bahan/rempah ratus:

200 gram pulut direndam, disalirkan 1 jam
1 helai daun bay
1 stalk Serai, lebam oleh orang putih yang diambil
3/4 sudu teh garam
100 ml santan dari 1/4 bijirin kelapa
minyak untuk menggoreng

Bahan kandungan:

200 g keledek, dipotong dua petak kecil, goreng
1 helai daun bay
2 keping Orange daun, dibuang tulang daun, dihiris
100 ml santan dari 1/4 bijirin kelapa
1 1/4 camca teh garam
1/4 sudu teh lada serbuk
gula 3/4 sudu teh zarah
3 telur ayam Poached, dicincang coarsely
1 sudu besar minyak untuk sautéing

Bahan-bahan: pewarna

2 telur, dipukul bagi Dyer

Halus perasa:

5 butir bawang merah
2 ulas bawang putih
3 cili merah besar buah
2 keping cili merah yang kerinting

Bagaimana untuk membuat:

Kandungan, Panaskan minyak. Tumis bahan perasa lancar, bay leaf, dan lime daun sehingga wangi. Tambah kentang tersebut. ADUN rata.
Masukkan santan, garam, lada sulah, dan gula. Kacau sehingga ia tenggelam dalam. Tambah telur rebus keras. ADUN rata. Angkat. Ketepikan.
Kukus nasi Lekit 20 minit. Angkat.
Rebus dengan santan, Serai, daun bay dan garam ke mendidih. Matikan haba. Tambah beras pulut. Kacau sehingga ia tenggelam dalam. 30 minit kukus sehingga masak. Angkat. Kacau-kacau sampai stim itu hilang.
Ambil sedikit doh. Memberikan kandungan. Bentuk sfera.
Pengunjung boleh ke Dyer tersebut. GORENG dalam minyak yang telah dipanaskan sehingga masak.

Bagi 30 keping

Menu untuk hari ibu, boleh menetapkan kandungan goreng dan pengunjung. boleh ibu membuat dan Hidangkan preferentially untuk ahli keluarga dan lebih dicintai ibu deh. Baca juga lontong resipi sayur.

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s